dinsdag 1 juni 2010

De Verkiezingen

Nu komt het er bijna op aan om te kiezen de verkiezingen komen eraan. Kiezen blijft altijd moeilijk het is een keuze die je maakt en maar een keer kan toepassen. Vooral bij de verkiezingen om daar iets goeds uit te kiezen want, ze hebben allemaal goede kanten maar ook slechten kanten voor degenen die moet stemmen zoals jij en ik. Kijk als je nou moet kiezen tussen een koffie of thee dat is niet zo moeilijk op zich. Maar omdat er zo veel elementen in een partij zitten die nog er eens in de ene wel en in de andere niet zitten maakt het kiezen veel moeilijker. Eigenlijk zou je van alle partijen een beetje moeten nemen en daar een partij van maken en daar voor kiezen. Maar ja, dan is het weer per persoon verschillend wat je van de partijen bij elkaar toe voegt om die ene partij te maken. D.m.v. kiezen we uit een x aantal partijen de genen uit waar wij voor gaan. Als ik nu een politieke partij zou beginnen dan zal ik de volgende punten brengen:

• Alle kleine lettertjes op consumenten artikelen verwijderen
• Het aantal mensen tussen de communicatie voor bedrijven die zich inzetten voor de consument halveren
• Zorgen dat iedereen zijn eigen consumenten regels kent zowel burger als verkoper

1 opmerking:

  1. Aan de keuze van een kopje koffie ligt een structuur aan ten grondslag. Eerst wordt een fundamentele keuze gemaakt voor koffie. Vervolgens wordt een merk gekozen (Douwe Egberts of Nespresso). Daarna kiezen we de smaak (Voluto, Cosi, etc) en daarna de uitvoering (cappuccino, Latte machiato, espresso, enz.)

    Democratie is in deze onze fundamenteel gemaakte keuze. De partijen zijn de merken. De politici dragen bij tot de smaak en de coalitie is de uitvoering die bepaald wat we er uiteindelijk van vinden.

    Soms is een kopje thee eenvoudiger.

    Maar ja, dan maak je fundamenteel wel een andere keuze.

    BeantwoordenVerwijderen