zaterdag 5 juni 2010

En dan……. Sociaal media sites hoe zo Sociaal

Eigenlijk is een Sociaal media site of app eigenlijk hellemaal niet sociaal. Want als je dit wilt toeppassen in je dagelijkse sociaal leven dan moet je eerst een deel van je persoonlijke gegevens op tafel leggen wil je toegang kunnen krijgen tot je Sociaal media app of site. Dat is toch niet sociaal of zie ik het nou verkeerd. Of het doel moet gesocialiseerd worden of de term Sociaal moet plaats maken voor een ander woord. Vrijgevig of zo iets dergelijks. Ook als een kennis van je iets op zo’n site zet en zegt tegen jouw: kijk even wat ik heb op die sociaal media site gezet bijv. Facebook, Hyves of etc. dan moet jij ook weer eerst lid zijn van deze site. Dus je kan niet zo maar even kijken als een kennis of collega iets geplaatst heeft op zijn/haar profile. Voor mij gevoel vind ik hierbij het woord Sociaal heel erg dubbel. Zo van waarom word het woord Sociaal gebruikt en van de andere kant hoort het niet thuis in het geheel van Sociaal media.

1 opmerking:

  1. Als ik jou volg dan moet de term dus eigenlijk zijn: Elite-Media. En, elite wordt door velen als a-sociaal gezien.
    Lijkt me wel lachen, ASM als in A-Sociale Media.

    Aan de andere kant. In 2012 hoopt Facebook een miljard profielen onderdak te geven. Om maar een voorbeeld te geven hoe een elitair clubje kan uitgroeien tot een grote groep. Of zij zich binnen die groep sociaal zullen gedragen is nog maar de vraag.

    In ben er dan ook een voorstander van om de term Social Media te vervangen door Interactieve Marketing voor wat betreft de zakelijk gedreven communicatie.
    En omdat het belang van de Verenigde Naties toch reeds tanende is en het door Social Media beoogde sociale belang de naties overstijgt stel ik voor de afkorting te kapen en Social Media voortaan samen te vatten als VN - Virtuele Netwerken.

    BeantwoordenVerwijderen